Hírek
Az Országgyűlés plenáris ülése

Budapest, 2013. december 4. Klinghammer István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2013. december 4-én. Olvasd Tovább

Lődi Tamás, a WBO második magyar Európa-bajnoka

Békéscsaba, 2013. december 4. Lődi Tamás cirkálósúlyú bokszoló Békéscsabán 2013. december 3-án. Olvasd Tovább

A Kézről kézre című színdarab bemutatója Miskolcon

Miskolc, 2013. december 4. Zayzon Zsolt (b) Hubertin, Kocsis Pál (k) Emile Renaux és Ullmann Mónika (j) Francine szerepében Georges Feydeau Kézről kézre című bohózatának próbáján a Miskolci Nemzeti Színházban 2013. december 3-án. Olvasd Tovább

A Johanna a máglyán című oratórium a Nemzeti Színházban

Budapest, 2013. november 27. Tompos Kátya (b, fent) Szent Johanna szerepében Paul Claudel - Arthur Honegger Johanna a máglyán című oratóriumának próbáján a budapesti Nemzeti Színházban 2013. november 26-án. Olvasd Tovább

A Cabaret című musical Szolnokon

Szolnok, 2013. november 27. Horváth Gábor (b) Schultz, Kertész Marcella (k) Sally és Gombos Judit (j) Schneider szerepében John Kander- Fred Ebb - Joe Masteroff Cabaret című musicaljének próbáján a szolnoki Szigligeti Színházban 2013. november 26-án. Olvasd Tovább

Fűnyíró traktor: árak és egyéb hasznos tudnivalók

A fűnyíró traktorok a kertészeti és gazdálkodási munkálatok megkönnyítésére tervezett erőgépek, amelyek hatékonyan vágják le a füvet nagyobb területeken is. Ezek a gépek nem csupán a munka megszervezését teszik hatékonyabbá, hanem gyorsan és precízen képesek a fűnyírást is elvégezni.

Ha úgy érzed, hogy a TE igényeidet is kiszolgálná, akkor a választáshoz rendelkezésre áll egy ismert internetes bolt is. Az aktuális fűnyíró traktor árakról könnyen tájékozódhatsz a Profibarkács weboldalán. Először is, érdemes tisztázni, hogy milyen moswll keresel. A fűnyíró traktorok általában két kategóriába sorolhatók: belső égésű motorral működő és elektromos.

Az előbbiek benzinnel vagy dízellel működnek, rendkívül erőteljesek és hatékonyak, de zajosabbak. Az utóbbiak csendesek, környezetbarátak és könnyen kezelhetők, de általában kisebb teljesítménnyel rendelkeznek. A fűnyíró traktorok motorjainak teljesítménye nagyon fontos tényező. Minél nagyobb a teljesítmény, annál könnyebben lesz képes kezelni nagyobb területeket és a sűrűbb füvet.

Fontos azonban, hogy a motor teljesítménye arányban legyen a terület méretével, amelyet gondozni fogsz. A vágási szélesség azt jelzi, hogy egyetlen vágással mekkora területet takar le a fűnyíró traktor. Nagyobb vágási szélességű gépek gyorsabban fejezik be a munkát, de ne feledd, hogy a kerted formája és terepviszonyai is befolyásolják a választást.

A kisebb területekre a szűkebb vágási szélességű gépek lehetnek praktikusabbak. Sok modern fűnyíró traktor számos extra funkcióval is rendelkezik, amelyeket érdemes megfontolni. Például, az önjáró traktorok könnyebben kezelhetők, mivel nem kell őket tolni vagy húzni. A sebességváltó, a mulcsozó funkció és a magasságállítás is fontosak lehetnek.

A fűnyíró traktorok ára jelentősen változhat a típustól, a teljesítménytől és a márka hírnevétől függően. Az elektromos traktorok általában olcsóbbak, míg a nagyobb belső égésű motorral működők magasabb árat képviselhetnek. Ne feledkezz meg a karbantartási költségekről és az üzemanyagról vagy az elektromos fogyasztásról sem.