Hírek
Az Országgyűlés plenáris ülése

Budapest, 2013. december 4. Klinghammer István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2013. december 4-én. Olvasd Tovább

Lődi Tamás, a WBO második magyar Európa-bajnoka

Békéscsaba, 2013. december 4. Lődi Tamás cirkálósúlyú bokszoló Békéscsabán 2013. december 3-án. Olvasd Tovább

A Kézről kézre című színdarab bemutatója Miskolcon

Miskolc, 2013. december 4. Zayzon Zsolt (b) Hubertin, Kocsis Pál (k) Emile Renaux és Ullmann Mónika (j) Francine szerepében Georges Feydeau Kézről kézre című bohózatának próbáján a Miskolci Nemzeti Színházban 2013. december 3-án. Olvasd Tovább

A Johanna a máglyán című oratórium a Nemzeti Színházban

Budapest, 2013. november 27. Tompos Kátya (b, fent) Szent Johanna szerepében Paul Claudel - Arthur Honegger Johanna a máglyán című oratóriumának próbáján a budapesti Nemzeti Színházban 2013. november 26-án. Olvasd Tovább

A Cabaret című musical Szolnokon

Szolnok, 2013. november 27. Horváth Gábor (b) Schultz, Kertész Marcella (k) Sally és Gombos Judit (j) Schneider szerepében John Kander- Fred Ebb - Joe Masteroff Cabaret című musicaljének próbáján a szolnoki Szigligeti Színházban 2013. november 26-án. Olvasd Tovább

Miben segít a walking edzés?

Szívcsakra meditáció

Mindenkinek fontos, hogy jól érezze magát a bőrében, de ezt egyre nehezebb megvalósítani a zsúfolt, stresszes hétköznapok során. A meditáció azonban sokaknak segített már. Érdemes többet megtudni például a szívcsakra meditáció pozitív hatásairól, valamint az ehhez kapcsolódó test működéséről, akkor mindenképp érdemes tovább olvasnia.

Számos téma kapcsolódik a szívcsakra meditációhoz, amelyek között talán Ön is felismer néhányat, ami jellemzi a mindennapjait. Ilyen például a feltétel nélküli szeretet, odaadás, együttérzés, valamint a gondoskodás és önzetlenség is. Az önmegvalósítás szintén közponi szereppel bír ezen folyamat során.

Ha pedig érzelmi veszteségek érték, esetleg néha arra eszmél, hogy elmerült az önsajnálatban vagy elzárkózott a külvilágtól, akkor is hasznos lehet a szívcsakra meditáció. Olyan testműködéseken segíthet vele, mint az allergia, autoimmun betegségek, asztma, vérkeringési problémák és egyebek, annak függvényében, hogy kinek miként reagál rá a szervezete.

Szánjon egy kis időt saját magára is! Ha aktívabb gyakorlatokkal szeretne javítani a hangulatán és a lelki állapotán, akkor a walking edzés is a segítségére lehet. Ez egy bemelegítésből áll, amit egy 6-7 km gyaloglás követ, különböző technikák gyakorlásával, amit szintemelkedés is jellemez. A gyaloglás során különféle izomerősítő és koncentrációs gyakorlatokat is elsajátíthat.

Több esetben is ajánlott a walking edzés alkalmazása. Ha szeretne megszabadulni a gondoktól és gondolatoktól, de úgy érzi, nem tudja kikapcsolni az agyát, akkor remek lehetőség ez az edzésforma Önnek. Arról nem is beszélve, hogy a zsírégetés terén is eredményeket érhet el vele.

Aki régóta nem mozgott, vagy különböző betegségek miatt csak könnyed mozgásra képes, annak a walking edzés ajánlott. Növelheti általa az állóképességét és gyorsan felfrissülhet a mindennapi monotonitás után. A javasolt felszerelés nem más, mint a kényelmes, de többrétegű öltözet, barázdált talpú cipő, valamint Nordic Walking bot. A többi kiegészítőt pedig megismerheti a weboldalra kattintva.