Hírek
Az Országgyűlés plenáris ülése

Budapest, 2013. december 4. Klinghammer István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2013. december 4-én. Olvasd Tovább

Lődi Tamás, a WBO második magyar Európa-bajnoka

Békéscsaba, 2013. december 4. Lődi Tamás cirkálósúlyú bokszoló Békéscsabán 2013. december 3-án. Olvasd Tovább

A Kézről kézre című színdarab bemutatója Miskolcon

Miskolc, 2013. december 4. Zayzon Zsolt (b) Hubertin, Kocsis Pál (k) Emile Renaux és Ullmann Mónika (j) Francine szerepében Georges Feydeau Kézről kézre című bohózatának próbáján a Miskolci Nemzeti Színházban 2013. december 3-án. Olvasd Tovább

A Johanna a máglyán című oratórium a Nemzeti Színházban

Budapest, 2013. november 27. Tompos Kátya (b, fent) Szent Johanna szerepében Paul Claudel - Arthur Honegger Johanna a máglyán című oratóriumának próbáján a budapesti Nemzeti Színházban 2013. november 26-án. Olvasd Tovább

A Cabaret című musical Szolnokon

Szolnok, 2013. november 27. Horváth Gábor (b) Schultz, Kertész Marcella (k) Sally és Gombos Judit (j) Schneider szerepében John Kander- Fred Ebb - Joe Masteroff Cabaret című musicaljének próbáján a szolnoki Szigligeti Színházban 2013. november 26-án. Olvasd Tovább

A HDMI toldó megannyi funkciója

hdmi toldó

hdmi toldó

HDMI kábeleket manapság rengeteg helyen alkalmaznak. Roppant népszerű a HDMI toldó, aminek köszönhetően pillanatok alatt össze lehet toldani két kábelt. Nagyon praktikus eszköz akkor, amikor két olyan eszközt kell összekötni, amelyek távol vannak egymástól. A HDMI toldó mellett, egyéb opcionális funkciók, tartozékok is léteznek. Ott van például a Consumer Electronics Control, vagyis a CEC, aminek köszönhetően egy távkapcsolóval lehet irányítani 15 egységet.

Természetesen ezek CEC engedélyezettek kell legyenek. Mire jó a HDMI toldó ezen funkciója? Nos, ennek köszönhetően, ha az ember bekapcsolja a televíziót, akkor automata módon bekapcsol mondjuk a DVD lejátszó is. A másik lényeges adottság a Display Data Channel-ben, a DDC-ben rejlik. Ez pontosan azon az elven működik, akárcsak az a bizonyos Plug and Play.

Azonnal felismeri a digitális kommunikációt a PC, laptop képernyője és a grafikai meghajtó között, aminek hála jóval egyszerűbben lehet állítani a kontrasztot és a fényerőt. A HDMI toldó másik igazán kedvelt funkciója a HDMI Ethernet Channel, a HEC. Ez internet hozzáférést szolgáltat a két összekapcsolt egység között, legalább 100 MBit/s-es sebességen. Ezen kívül annak is örülni lehet, hogy ez hanganyagot, videót és adatokat tartalmaz.

Nincs mélynyomó subwoofer kábel nélkül

Minden házimozi rendszer legfontosabb része az aktív mélysugárzó. Ha adott egy jó minőségű szerkezet, akkor garantált a jobb hangminőség. Persze, ha nincs az a subwoofer kábel, amelyik hozzájárul a kiváló nívóhoz, akkor nem lehet önfeledten örülni a mély hangoknak.

Minden szakember tisztában van vele, hogy a mélyláda mellett, nem szabad megfeledkezni a subwoofer kábel milyenségéről sem. A sub csatorna jelének megfelelő továbbítása is igazán lényeges. Történhet ez vezeték nélkül is.

Lehet, hogy manapság kedvelt az utóbbi megoldás, de sok hozzáértő inkább a subwoofer kábel opció mellett teszi le a voksát. Mindez annak köszönhető, hogy a kialakítása révén jobb és sokkal stabilabb minőségű kapcsolatot garantál.