Hírek
Az Országgyűlés plenáris ülése

Budapest, 2013. december 4. Klinghammer István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2013. december 4-én. Olvasd Tovább

Lődi Tamás, a WBO második magyar Európa-bajnoka

Békéscsaba, 2013. december 4. Lődi Tamás cirkálósúlyú bokszoló Békéscsabán 2013. december 3-án. Olvasd Tovább

A Kézről kézre című színdarab bemutatója Miskolcon

Miskolc, 2013. december 4. Zayzon Zsolt (b) Hubertin, Kocsis Pál (k) Emile Renaux és Ullmann Mónika (j) Francine szerepében Georges Feydeau Kézről kézre című bohózatának próbáján a Miskolci Nemzeti Színházban 2013. december 3-án. Olvasd Tovább

A Johanna a máglyán című oratórium a Nemzeti Színházban

Budapest, 2013. november 27. Tompos Kátya (b, fent) Szent Johanna szerepében Paul Claudel - Arthur Honegger Johanna a máglyán című oratóriumának próbáján a budapesti Nemzeti Színházban 2013. november 26-án. Olvasd Tovább

A Cabaret című musical Szolnokon

Szolnok, 2013. november 27. Horváth Gábor (b) Schultz, Kertész Marcella (k) Sally és Gombos Judit (j) Schneider szerepében John Kander- Fred Ebb - Joe Masteroff Cabaret című musicaljének próbáján a szolnoki Szigligeti Színházban 2013. november 26-án. Olvasd Tovább

5 cél, aminek elérésében segíthet egy pénzügyi tanácsadó

Grantis

Grantis

A gazdaság alapja a pénz – szokták mondani, de inkább a nyersanyagokat kellene annak tekinteni. Ami viszont biztos, hogy a tőke felhalmozása az, ami minden vállalkozás meghatározó célkitűzése. Amikor pénzügyi tanácsadásról van szó, akkor nem kell feltétlenül cégekben gondolkodni. Az embereknek, gyakran a szerény mennyiségű félretett pénze is sokat számít. Egy családban már a minimális megtakarítás is rengeteget jelent.

Amit viszont el lehet mondani a magyar emberek többségéről, hogy a pénzügyi kultúrájuk eléggé szegényes. Ezt azzal az egyszerű példával lehet szemléltetni, miszerint a legtöbben sokkal jobban megfontolják az okostelefonjuk vásárlását, mint amennyi időt eltöltenek a befektetések kiválasztásával.

Természetesen az sem ritka, amikor valaki egyik hónapról a másikra él, így minden plusz bevételt azonnal elkölt. Az egyre ingadozóbb gazdasági rendszerben azonban megéri gondolni a jövőre, hiszen senki sem tudja, hogy mit fog hozni. Ha nincs ötleted, hogy mihez kezdj a havonta félretett pénzeddel, akkor kérd ki egy profi tanácsadó segítségét!

Pénzügyi tanácsadás magas fokon

Magyarországon sok cég foglalkozik pénzügyi tanácsadással, köztük például a Grantis is. A szakemberek jól ismerik a hazai állapotokat és ennek megfelelően tudnak befektetési lehetőségeket ajánlani. Ilyenkor persze azonnal érkezik a kérdés, hogy pontosan mibe érdemes fektetni? Amit biztosan el lehet mondani, hogy nincs általános recept.

Ugyanis, ha lenne, akkor gyorsan elterjedne és mindenki azt követné. Nem mellesleg, a pénzintézetek is gondoskodtak róla, hogy semmi sem legyen annyira egyszerű. Mire vágyik a befektető? Minimális kockázatra, mindezt lehetőleg maximális haszon mellett. Az elképzelés nagyon szép, csak ilyen nincs vagy ritka, legalábbis törvényes keretek között.

A nagyobb profitok általában magas kockázattal párosulnak és fordítva. Az értékmegtartás viszont lehet reális cél. Erre már léteznek kidolgozott stratégiák. Remek példa az infláció követő állampapír. Nézzünk meg néhány konkrét példát, hogy mi az, amiben garantáltan segíteni tud egy profi pénzügyi tanácsadó!

Bátran kérjük a szakember segítségét a következő helyzetekben!

A megtakarítás lehet az első, amire ajánlott figyelni. Kifejezetten ehhez a témakörhöz tartozik a másik lehetőség, ami a befektetés. Amennyiben vállalkozásba kezdesz és hitelfelvételben gondolkodsz, akkor se kapkodd el a dolgot, hanem alaposan beszéld át egy szakival! Gyerek érkezik a családba és szeretnél neki félretenni? A Grantis munkatársai ebben szintén a segítségedre lesznek.

Egészség- és nyugdíjbiztosítás kötése sem történhet a megfelelő háttér információk nélkül. Szerencsére, a saját fejlesztésű kalkulátorok révén, egyszerre több pénzintézet ajánlatait vizsgálhatod meg a tanácsadók bevonásával, így biztosan rátalálsz arra az opcióra, amelyik a számodra leginkább ideálisnak mutatkozik.

Ugyanakkor, még az állami nyugdíj összegét is előre kiszámolhatod, így tudni fogod, hogy miből kell megélned idős korodban. Jóformán minden pénzzel kapcsolatos témát megvitathatsz a témában jártas szakemberekkel és reményekkel telve tekinthetsz a jövőbe.